STIL-herrene til Spania med lyst og egeninnsats!

Da er A-lagsgruppa trygt tilbake i Norge etter ei god treningsuke i Albir, Spania.

Med utreise fra Flesland mandag 20. Februar og retur lørdag 25. Februar var det lagt opp til ei treningsuke med fem fotballøkter og en kamp. Totalt var vi tyve personer i reisefølget, derav sytten spillere, to trenere og en ”waterboy” (Vannhenter, tredjekeeper og klatremus for å hente baller som ble skutt opp i trærne rundt treningsfeltet). Noen av spillerne slet med diverse skader ved avreise, men alle deltok i fellesøktene og hadde tilpasset egentrening ut ifra skadesituasjon og belastningskapasitet. Med godt arbeid og tålmodighet i basisarbeidet er nå flere av dem 100% klare for fotballspill når vi lander i Norge.

Temperatur og treningsforhold gjorde det ypperlig å trene formasjoner, struktur og roller som gjerne krever mere stilleståing på feltet og er ugunstig i kuldegrader og sludd. Vår inngang til treningsuka var å jobbe med samhandling og struktur i laget, ikke reise på treningsleir for å gå i kjeller`n belastningsmessig. Det kan vi gjøre hjemme på hvilket som helst tidspunkt.

Med gode måltider, kuldebasseng og massasjemuligheter var forholdene rundt treningsøktene tilrettelagt på beste måte for god restitusjon og avslapning mellom øktene, og det var ikke lagt opp til mange pålagte fellesaktiviteter på kveldstid. Den sosiale delen og konkurranseaktiviteten med biljard, bordtennis, airhockey og kortspill styrte spillerne etter eget ønske og behov. Noen var klare for å roe ned i sofaen etter harde dager, mens andre så ut til å tjene overskudd ved å aldri sitte i ro.

Lagbygging og samhandling

Spillerne i A-lagsgruppa har en treningshverdag med alt fra 4 til 10 økter i uka med varierende belastning og intensitet, derfor er en slik treningsleir en god måte å få variasjon inn i en tøff oppkjøringsperiode før sesong. Sett bort fra treningsarbeidet er hovedmotivet med en slik tur det å bygge lag og skape relasjoner også utenfor banen. Utgangspunktet er godt i og med at størsteparten av gruppa er kompiser rundt samme alder som går skole sammen, henger sammen på fritida og ikke minst trener sammen omtrent hver eneste dag. Samtidig er det noen som ikke er i samme krets, eller på samme alder. Det er viktig at spillerne fra forskjellig ståsted lærer å kjenne hverandre for å skape trygghet og tilhørighet i gruppa, noe som igjen skal føre til et lagmiljø av humør og kameratskap! Samtidig skal det være rom for uenigheter, diskusjoner, og knallharde oppgjør på feltet. Alt dette myntet på en respekt som tilsier at vi kan snakke normalt til hverandre i garderoben etter økta! Dette er ord som beskriver en utopi om ”det perfekte”, men vi setter dette som en overskrift og jobber mot å komme så nært som vi klarer. På veien dit er en slik treningsleir for gutta og oss trenerne et fantastisk grunnlag å bygge videre på.

Lyst og egeninnsats

Når vi startet opp med A-laget i november 2016 var det en drøm om å kunne få på plass en treningsleir allerede før sesongen, nettopp med tanke på at vi hadde ei stor treningsgruppe som omtrent ikke kunne få nok av å trene, og samtidig hadde en fantastisk iver for å bli bedre. Denne lysten ble enda mere bekreftet når spillerne selv tok initiativ til å betale mesteparten av turen for at det skulle bli mulig. Når i tillegg en av STIL-Fotballens trofaste sponsorer gjennom mange år, Sandane Psykologisenter, ønsket å bidra økonomisk med den avgjørende brikken i puslespillet var drømmen en realitet! Spillerne har litt etterarbeid med dugnadsarbeid for å få hele budsjettet i balanse, men med denne positive gjengen er det ingen utfordring! De har allerede begynt å snakke om ny tur neste sesong.

Fotballhilsen

Torbjørn og Espen